Como sabedes, a nivel mundial existen aproximadamente 2000 variedades de oliveiras, e en España unhas 262. Para poder comprobar que os aceites teñen diferentes aromas e sabores segundo a súa variedade, na escola probamos catro tipos de aceites (picual, arbequina, hojiblanca e cornicabra) tratando de "adiviñar" de que tipo era cada mostra... A cata resultou máis acertada do que esperabamos e sobre todo a esas horas da mañá nas que un rico refrixerio non ven nada mal, e máis se nos aporta aceites Omega 3 e Polifenoles que preveñen o noso envellecemento celular.
Coas marabillosas explicacións das monitoras quedounos ben claro que o aceite de oliva é bo para a saúde e sería un bo almorzo ou merenda (e que incluso podemos mezclar con cacao... ou pasta de cacao!!!).
Vede aquí un pequeno resumo desta estupenda actividade.
Coas marabillosas explicacións das monitoras quedounos ben claro que o aceite de oliva é bo para a saúde e sería un bo almorzo ou merenda (e que incluso podemos mezclar con cacao... ou pasta de cacao!!!).
Vede aquí un pequeno resumo desta estupenda actividade.
No hay comentarios:
Publicar un comentario